“Veel mensen omschrijven twirlen als gooien met een stokje (de baton), maar twirlen is veel meer. Bij twirlen combineer je dans met de baton. Daarnaast werk je aan je lichaamshouding, lenigheid, danstechnieken in verschillende stijlen, batontechnieken en ook turnelementen. Twirlen is een sport die de motoriek en het zelfvertrouwen kan vergroten. Er worden wedstrijden georganiseerd voor de wedstrijdgerichte sporters en optredens voor de recreatieve sporters.”

Filmpje met uitleg over twirlen. Hier zie je o.a. het onderdeel X-strut.

Proeflessen

Twirlen kan bij Twirlteam Hardenberg vanaf vijf jaar. Bij onze vereniging staat plezier voorop. Spelenderwijs leer je de batontechnieken, lichaamstechnieken en als je de basis kent, gaan we bezig met shows op muziek. In onze proeflessen laten we alle onderdelen aan bod komen.

Geef je op voor één of meer proeflessen via info@twirlteamhardenberg.nl.

en dan?

Als we eraan toe zijn, gaan we ook trainen voor wedstrijden. Op de wedstrijden waar wij naartoe gaan, zijn verschillende categorieën. Voor de recreatieve sporters zijn er andere categorieën dan voor de prestatiegerichte sporters. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Samen met de coaches bepaal jij je doelstellingen en daar gaan we dan aan werken. Dit kan in een team, maar ook individueel of als duo.

Eerder getwirld?

Heb jij al eerder getwirld en wil je het weer oppakken? Ook jij bent welkom! Bij ons kun je twirlen op verschillende niveaus. Van beginner tot gevorderde, van recreatief tot prestatiegericht met ambities om de top te halen.

Turnster?

Kun jij turnen en wil je een tweede sport erbij doen? Turnen is heel goed te combineren met twirlen. Kijk maar naar Sjors Huisman, hij is een goede turner en twirlt nu EK’s en WK’s. En je ziet het al, twirlen is ook voor jongens!

Sjors Huisman WK dancetwirl/freestyle